Tepsis töltött csirkecombfilé burgonyával

Tepsis töltött csirkecombfilé burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

5 db filézett csirkecomb

1 csomag bacon szalonna

30 dkg csiperkegomba

2 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyemzöld

bors

60 dkg burgonya

1 tojás

1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A burgonyát tisztítás után hasábok vágjuk, a csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, állni hagyjuk, a gombát vastagabb szeletekre vágjuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük benne a kockára vágott hagymát, majd rajta a gombát, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk, együtt rövid ideig pároljuk, majd ráütjük a felvert tojást, összekeverjük, lehúzzuk a tűzről és félre tesszük hűlni.

Egy vágódeszkára kettesével kiterítjük a bacon szalonnákat, ráhelyezzük a szétnyitott csirke combokat és megtöltjük a gombás töltelékkel. A szalonna segítségével feltekerjük, majd egy olívaolajjal kikent sütőtálba tesszük egymás mellé, köré rakjuk a hasábra vágott burgonyát, hagyma hasábokat, majd a megmaradt szalonna csíkokat. A megmaradt tölteléket muffin formába tesszük, a tetejét kevés olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk és bacontekercsekkel együtt, a tál tetejét alufóliával betakarva 180 ºC fokos sütőben 40 percig sütjük. Ezután az alufóliát levesszük és szép pirosra sütjük.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be a Facebook-csoportunkba!

Neked ajánljuk