Tepsis sült oldalas jázmin rizzsel és párolt zöldséggel

Tepsis sült oldalas jázmin rizzsel és párolt zöldséggel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csont nélküli oldalas
  • 1 bögre jázminrizs
  • 2 bögre víz
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • bors
  • 2 evőkanál zsír
  • köménymag
  • 4 db csont nélküli oldalas
  • 1 bögre jázmin rizs
  • 2 bögre víz
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db sárgarépa
  • bors
  • 2 evőkanál zsír
  • köménymag

Elkészítés:

Egy sütőtálat zsírral kikenünk, belerakjuk az oldalasokat, 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával befedjük, és 180fokra előmelegített sütőbe toljuk 45 pere. Ezután levesszük a fóliát, visszatoljuk a sütőbe és szép piros ropogósra sütjük.

Amíg sül az oldalas, addig megfőzzük a rizst, és megpároljuk a zöldségeket. A megmosott rizst feltesszük főni 2 bögre vízben, sózzuk, borsozzuk. Amikor majdnem elfőtte a vizet, akkor lefedve állni hagyjuk. A megtisztított fehérrépát és répát hasábokra vágjuk és kevés enyhén sós borsos vízben roppanóra megpároljuk.

Ha mindennel elkészültünk, akkor együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti