Tepsis sült császárhús és oldalas, krumpli ágyon

Tepsis sült császárhús és oldalas, krumpli ágyon

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2,5 kg császárhús, és oldalas vegyesen
  • 2,5 kg krumpli
  • 5 szál répa
  • 4 nagyobb fej hagyma
  • 2 nagyobb fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 szál friss rozmaring

A gyors páchoz:

  • kevés étolaj
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • csipetnyi őrölt kömény
  • egy kevés fokhagymapor

Elkészítés:

A gyors pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.

A hagymát és a répát karikákra, a krumplit hasábokra vágjuk. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk és a tepsi négy sarkába tesszük. A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma.

Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaring leveleket.

Ráöntjük a maradék páclét, majd lefóliázva 180 fokon alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük. Levesszük róla a fóliát és még fél óráig pirítjuk.

Friss paradicsom és uborkasalátát kínálunk mellé.

A receptet Gasztropajti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk