Tepsis lecsós csirkecomb

Tepsis lecsós csirkecomb
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 fej lilahagyma
  • 6 szál újhagyma
  • 3 kisebb paradicsom
  • 4 tv paprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 40 dkg csirkemáj
  • 15 dkg cheddar vagy trappista sajt
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl olaj a sütéshez
  • 4 db csirkecomb
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 fej lilahagyma
  • 6 szál újhagyma
  • 3 kisebb paradicsom
  • 4 tv paprika
  • 1 evőkanál vaj
  • 40 dkg csirkemáj
  • 15 dkg cheddar vagy trappista sajt
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk és kifilézzük (vásárolhatunk már filézett alsó és felsőcombot is). A tejet és a mustárt nagyobb tálban összekeverjük, belefektetjük a húst, a tálat lefedjük, és egy éjszakára – de minimum 3 órára – a hűtőbe tesszük.

Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A májat is megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, a hússal együtt lecsepegtetjük. Tűzálló tálat vagy tepsit kikenünk kevés vajjal, belerakunk egy sor hagymát, paprikát, paradicsomot, ráfektetjük a húst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a májjal és befedjük a maradék zöldségszeletekkel.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, és az alufóliával letakart tálat/tepsit a sütőbe toljuk. A zöldséges húst kb. 25 percig sütjük. Közben a sajtot lereszeljük. Levesszük az ételről fóliát (ha túl sok lé lenne alatta, a felét leöntjük), megszórjuk a reszelt sajttal és fólia nélkül sütjük/pirítjuk tovább kb. 20 percig.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, leszárítgatjuk, gyalun vagy éles késsel nagyon vékonyra felszeleteljük. A felforrósított olajban aranybarnára sütjük. A hús mellé frissen tálaljuk.

Megjegyzés:

Recept-fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti