Tepsis fánk

Tepsis fánk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2,8-3 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • ½ kávéskanál só
  • 2 tojássárgája

valamint:

Elkészítés:

Kevés langyos tejhez 1 teáskanálnyi cukrot adunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóhoz adjuk és alaposan kidolgozzuk (lágy, rugalmas tésztát kell kapjunk.)

Meleg helyre félretesszük és a duplájára kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk (én virág mintával szúrtam ki), majd sütőpapírral borított tepsire sorakoztatjuk (egymástól kicsit távolabb) és újabb 20 percig kelni hagyjuk. Ezután a fánkok közepét az ujjunkkal kicsit benyomjuk, ide kanalazunk az ízlés szerinti, sütni való lekvárból, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 percig sütjük, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

Ez a fánktészta mivel nincs elázva az olajban, nagyon könnyű. Sütőben sütni pedig nemcsak azért jó, mert nem lesz olajszagú a lakás, hanem mert ezzel a módszerrel sokkal gyorsabban elkészülünk a fánksütéssel.

A receptet Varga Riti küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk