Tepsis csirkecomb

Tepsis csirkecomb

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 1 kg sütnivaló burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 4 szelet házi füstölésű szalonna

a hús fűszerei:

  • 1-1 teáskanál petrezselyem, majoránna, só, bors, rozmaring, kakukkfű, őrölt chili paprika, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

Egy gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsoraötletet keresgélve bukkantam rá egy receptre. Picit változtattam rajta, és azóta ez a családunk egyik kedvence.

A kizsírozott tepsi aljába rakjuk a karikára vágott burgonyákat és a hagymát, ráfektetjük a besózott, befűszerezett csirkecombokat.

Bevizezett sütőpapírral, majd fóliával befedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 1 órán át sütjük. Ekkor levesszük a takarást, ráteszünk a kakastaréjra vágott szalonnát, és még fél órán át sütjük.

Sütés közben a szalonnákat egyszer átfordítjuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk