Tepsis csirkecomb

Tepsis csirkecomb

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg édesburgonya
  • 1 kg sütnivaló burgonya
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • evőkanál libazsír
  • 4 szelet házi füstölésű szalonna

a hús fűszerei:

  • 1-1 teáskanál petrezselyem, majoránna, só, bors, rozmaring, kakukkfű, őrölt chili paprika, fokhagyma granulátum

Elkészítés:

A kizsírozott tepsi aljába rakjuk a karikára vágott burgonyákat és a hagymát, ráfektetjük a besózott, befűszerezett csirkecombokat. Bevizezett sütőpapírral, majd fóliával befedjük, és 180 fokon, légkeveréssel 1 órán át sütjük.

Ekkor levesszük a takarást, ráteszünk a kastaréjra vágott szalonnát és még fél órán át sütjük. Sütés közben a szalonnákat egyszer átfordítjuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk