Tepsis csirkecomb vele sült krumplival

Tepsis csirkecomb vele sült krumplival

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 egész tanyasi csirkecomb
  • 1 kg újkrumpli (ha nincs szezonja, akkor kisebb burgonyák)
  • 1 db citrom (nagy)
  • 2-3 maréknyi olajbogyó
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 evőkanál olívaolaj

a hús pácolásához:

  • só (ízlés szerint)
  • 1-2 teáskanál ételízesítő
  • őrölt színes bors
  • szerecsendió
  • bazsalikom
  • kakukkfű

Elkészítés:

A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben összekeverjük. A combokat kettévágjuk, majd alaposan bedörzsöljük az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (vagy egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst. Egy nagyobb tepsibe beleöntjük a bort, az olívaolajat, és elhelyezzók benne (egymás mellé) a befűszerezett combokat, közé tesszük a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd lefedjük a tepsit alufóliával.

Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt puhára pároljuk a húst. Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal átdörzsöljük, alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. Ezután megszórjuk sóval, majd megforgatjuk.

A tepsit a sütőből kivesszük, meglocsoljuk a húst a szafttal, majd köré tesszük a félbevágott újkrumplit, megszórjuk az olajbogyóval, és visszatesszük a sütőbe. Ezután addig sütjük, amíg a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (Közben meglocsoljuk a húst a szafttal.)

Tálaláskor tányérra helyezzük a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint szedünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk