Tepsis csirkecomb krumplival és sütőtökkel

Tepsis csirkecomb krumplival és sütőtökkel

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg sütőtök
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 db babérlevél
  • kakukkfű
  • 1,5 dl fehérbor
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.

A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval és őrölt borssal.

Egy tepsibe tegyük egymás mellé a csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt és krumplit. Szórjuk köré a fokhagymagerezdeket, tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat és babérlevelet, majd öntsük alá a bort. A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre.

Fedjük le és rakjuk sütőbe, 30 perc után vegyük le a fóliát és süssük pirosra.

Neked ajánljuk