Tepsis bögrés kakaós csiga

Tepsis bögrés kakaós csiga

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Kb. 30 darab csigához:

a tésztához:

  • 6 bögre finomliszt (75 dkg)
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 2 db tojás
  • 1 és negyed bögre tej (3 dl)
  • egy kocka élesztő (5 dkg)
  • 1 csipet só
  • *

a töltelékhez:

  • 5-6 dkg vaj
  • holland kakaópor ízlés szerint
  • porcukor ízlés szerint
  • *

a tetejére:

  • negyed bögre tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • (a mérce egy 2,5 dl-es bögre)

Elkészítés:

Fél bögre langyos tejben elkeverünk egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt követően hagyjuk felfutni. A tészta hozzávalóit kézzel vagy gép segítségével lágy tésztává dagasztjuk (ha nem elég lágy a tészta, adni kell még hozzá tejet), majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Az elkészült tésztát lisztezett deszkára borítjuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, majd gazdagon meghintjük a kakaóporral és a porcukorral. Ezt követően feltekerjük és kb. 2-3 centi vastagra felszeleteljük, majd egy nagyobb méretű, kivajazott tepsibe szorosan egymás mellé sorakoztatjuk őket. Ezután félre tesszük és 15 percet kelni hagyjuk, hogy kicsit megdagadjanak.

180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd addig sütjük, amíg szép aranybarna színű nem lesz a tetejük. Ha ez megtörtént kivesszük és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Ha átsült, meglocsoljuk a vaníliás tejjel, és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe.

A receptet Sihelnik Nóra küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk