Tepsiben sült túrós fánk

Tepsiben sült túrós fánk

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 tojás sárga
  • csipetnyi só
  • 3 dkg olvasztott margarin

a töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál porcukor
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 tojás sárga
  • csipetnyi só
  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 2 tojás sárgája
  • porcukor
  • 1 csomag vanília puding
  • 4 dl tej
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

1 dl tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatjuk.

Mély tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a sót, a margarint, és annyi tejjel dagasztjuk be a tésztát, hogy közepesen kemény legyen. Langyos helyen, tiszta ruhával letakarva duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk. Nagy fánk- vagy pogácsaszaggatóval (esetleg vizespohárral) kiszaggatjuk. 10 percig kelni hagyjuk.

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az áttört túrót összekeverjük a tojássárgájákkal, a mazsolával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Minden 2. tésztadarab közepére teszünk egy kis tölteléket, majd ráfektetünk egy másik korongot és a széleit villával lenyomkodjuk. A fánkokat kivajazott tepsire, egymástól 2 centis távolságra helyezzük és az előmelegített, forró sütőben kb. 10 percig sütjük.

A tej 1/3-val simára keverjük a pudingport, a maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos keverékünket. 3-4 perc alatt krém állagúra főzzük.

A kisült fánkokat porcukorral meghintjük, mellé vanília pudingot tálalunk.

Neked ajánljuk