Tepsiben sült hal újburgonyával

Tepsiben sült hal újburgonyával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g halfilé
  • bors

a panírozáshoz:

  • rizsliszt
  • tojás
  • burgonyapehely
  • reszelt sajt
  • kevés finomra vágott petrezselyemzöld

a sütéshez:

  • pici olaj

a körethez:

  • újburgonya
  • kevés kakukkfű
  • pici olaj

Elkészítés:

A halat megsózzuk, borsozzuk. A burgonyapelyhet kevés reszelt sajttal és a petrezselyemmel elkeverjük.

A halat bepanírozzuk: előbb a rizslisztbe, majd a tojásba, végül a bugonyapelyhes keverékbe forgatjuk és olajjal kikent, sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Utána még 5 percig grillezzük.

A hasábokra vágott újburgonyát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, kevés kakukkfüvet szórunk rá, és a forró sütőben pici olajjal átforgatva megsütjük.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk