Tepsiben sült hal újburgonyával

Tepsiben sült hal újburgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g halfilé
  • bors
  • a panírozáshoz:
  • rizsliszt
  • tojás
  • burgonyapehely
  • reszelt sajt
  • kevés finomra vágott petrezselyemzöld
  • a sütéshez:
  • pici olaj
  • a körethez:
  • újburgonya
  • kevés kakukkfű
  • pici olaj
  • 200 g halfilé
  • bors
  • rizsliszt
  • tojás
  • burgonyapehely
  • reszelt sajt
  • kevés finomra vágott petrezselyemzöld
  • pici olaj
  • újburgonya
  • kevés kakukkfű
  • pici olaj

Elkészítés:

A halat megsózzuk, borsozzuk. A burgonyapelyhet kevés reszelt sajttal és a petrezselyemmel elkeverjük.

A halat bepanírozzuk: előbb a rizslisztbe, majd a tojásba, végül a bugonyapelyhes keverékbe forgatjuk és olajjal kikent, sütőpapírral bélelt tepsiben 190 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Utána még 5 percig grillezzük.

A hasábokra vágott újburgonyát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megsózzuk, kevés kakukkfüvet szórunk rá, és a forró sütőben pici olajjal átforgatva megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti