Tepertős túrós rétes

Tepertős túrós rétes

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

3 kis rúdhoz:

  • 1 csomag réteslap
  • 40 dkg túró
  • 1 púpozott evőkanál tejföl
  • 15 dkg tepertő
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • rozmaring
  • zsálya
  • étolaj a kenéshez
  • zöldhagyma és chili a tálaláshoz

Elkészítés:

A tepertőt késsel durvára összevágjuk, a túróhoz keverjük, hozzáadjuk a sót, a zsemlemorzsát és a tejfölt, és összedolgozzuk.

A réteslapokat olajjal megkenjük, a túrós tölteléket vékony csíkban ráhelyezzük, konyharuha segítségével feltekerjük (nem túl szorosan, mert kireped). A másik 2 rudat is így készítjük el, azzal a különbséggel, hogy feltekerés előtt az egyiket zsályával, a másikat rozmaringgal szórjuk meg, így 3 féle rétesünk lesz.

Megkenjük olajjal, és 170 fokra előmelegített sütőben (légkeverés nélkül) szép pirosra sütjük. Pihentetjük, majd szeleteljük, finomra vágott zöldhagymával és chilivel díszítve tálaljuk. Hús- és halételek körete is lehet.

Neked ajánljuk