Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • 50 dkg darált tepertő

Elkészítés:

A langyos tejben cukorral felfuttatott élesztőhöz a lisztet, egy tojást, tejfölt, zsírt, fehérbort és sót adunk, melyből lágy rétestésztát gyúrunk. Körülbelül 30 percet kelesztjük. Vékonyra nyújtjuk, rárakjuk a darált tepertőt, meghintjük sóval és őrölt borssal.Kiszaggatjuk és utoljára kb. két centiméter vastagra sodorjuk, a tetejét kockásra bevagdossuk. Kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Villanysütőben 200 fokon kb. 25-30 percig sütjük.

Hasonló receptek