Tepertős pogácsa

Tepertős pogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg tepertő
  • 10 dkg margarin
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 egész tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés:

Elkészítés: Felfuttatjuk az elmorzsolt élesztőt a langyos cukros tejben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a sóval, a tejföllel, és hozzáadjuk a kovászt. A tésztát jól kidolgozzuk, ha szükségek, adunk hozzá még egy kis langyos tejet.

Fél centi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd rákenjük a tepertőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Majd felcsavarjuk. Újra kinyújtjuk téglalap alakúra, és 2 oldalról egymásra hatjuk, és fél órát pihentetjük. Ezt a műveltet kétszer megismételjük.

Ezután a tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdaljuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, míg szép pirosra nem sül.

Neked ajánljuk