Tepertős krumplipogácsa

Tepertős krumplipogácsa

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók kb. 65-70 darabhoz:

A tésztához:

  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 30 dkg simaliszt
  • 30 dkg főtt, áttört burgonya
  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg tejföl
  • 2 db tojássárga
  • 1 db felvert tojás
  • 4 dkg élesztő
  • 1 ek. cukor
  • 3 dkg só
  • 1 tk. őrölt szerecsendió
  • 0,5 dl bor

A tepertőkrémhez:

  • 50 dkg darált töpörtyű
  • 2 tk. őrölt feketebors

Elkészítés:

Lisztbe margarint morzsolunk, utána élesztőt is. A tészta többi alapanyagát is hozzáadjuk, de a felvert tojásnak csak a kétharmadát és rugalmasabb tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen átdagasztjuk és letakarva kelesztjük fél órán át. Az átdarált tepertőt borssal ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk, nagyjából fél ujjnyi vastagra és bevonjuk a tepertőkrémmel, majd feltekerjük. A két végét ráhajtjuk a tekercs közepére és kissé lelapítva és letakarva pihentetjük, fél órát. Ezek után megint kinyújtjuk ujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 2 sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk őket. Lekenjük a megmaradt tojással, szezámmaggal hintjük és még fél órát pihentetjük. 190 fokon készre sütjük a pogácsákat, 15-17 perc alatt.

Hasonló receptek