Tengeri sügér „Madeira” módra édeskömény salátával

Tengeri sügér „Madeira” módra édeskömény salátával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 konyhakész bőrös tengeri sügér
  • 4 szelet száraz (héjas) fehér kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 kis csokor friss oregánó
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a salátához:
  • 2 kisebb édesköménygumó
  • 1 marék rukkola
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 konyhakész bőrös tengeri sügér
  • 4 szelet száraz (héjas) fehér kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 kis csokor friss oregánó
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db kisebb édesköménygumó
  • 1 marék rukkola
  • 1 kis csokor metélőhagyma
  • 1 db citrom leve
  • 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, megmossuk, 2-2 filére vágjuk, a bőrét beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A száraz kenyeret apróra kockázzuk, sütőtálcára szórjuk és a sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, a sütő hőfokát 180 °C-ra emeljük.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Az oregánó leveleit finomra aprítjuk. A pirított kenyérkockákat nagy tálba szórjuk és összekeverjük a reszelt sajttal, borssal, 1 evőkanálnyi oregánóval, a fokhagymával, a citromhéjjal, a szardellával és az olívaolajjal.

Kiolajozunk egy sütőtálcát, ráhelyezzük a halfiléket, a bőrükkel felfelé. A kenyeres keveréket egyenletesen elterítjük rajtuk, kissé rányomkodjuk. A sütő középső rácsán 8-10 perc alatt készre sütjük.

Közben az édesköményt megtisztítjuk, olyan vékonyra szeleteljük, amennyire tudjuk. A metélőhagymát felaprítjuk, majd összekeverjük az édesköménnyel és a rukkolával. Meglocsoljuk a citrom levével és olívaolajjal – ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk. A megsült ropogós hal mellé kínáljuk.




Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti