Tengeri haltekercs kapormártással

Tengeri haltekercs kapormártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 60 dkg tengeri halfilé
  • 1 kis szál sárgarépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 szál póréhagyma
  • halfűszerkeverék ízlés szerint
  • 2 babérlevél
  • 10 szem bors
  • 1 citrom leve
  • 1 kis fej vöröshagyma

A kapormártáshoz:

  • 3 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál vágott kapor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés:

A halat leöblítjük. A burgonyát, sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk, és áttörjük. Közben a répát, a zellert, a póréhagymát vékony csíkokra vágjuk.

A zöldségeket a halszeletekre tesszük, halfűszerrel ízesítjük, majd feltekerjük. A tekercseket szorosan alufóliába csavarjuk. Lábasba 6-8 dl vizet öntünk, beletesszük a babérlevelet, sót, borsot, a citromlevet, felforraljuk, Közben a hagymát négybe vágjuk, szintén a vízbe tesszük. Amikor forr a víz, takarékra tesszük, belehelyezzük az alufóliás halat, 10-15 percig lassan főzzük.

A kapormártás

Felolvasztjuk a vajat, beletesszük a lisztet, és amikor habzik, beleöntünk a hal főzőlevéből 1,5-2 decilitert. Kiforraljuk, ha kell, sózzuk, és beletesszük a kaprot, a tejszínt, majd ismét forraljuk lassan 1-2 percig.

Köretként krumplipürével tálalhatjuk.

Neked ajánljuk