Tengeri halszelet tejszínes gombamártással

Tengeri halszelet tejszínes gombamártással

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg hal
  • 15 dkg gomba
  • 2 dl tejszín
  • 8 dkg vaj
  • 2 dkg hagyma
  • bors
  • liszt
  • fehérbor

Elkészítés:

A halszeleteket megsózom, kivajazott edényben 1 dl borral meglocsolva párolom.

A gombát megmosom, és vékonyan felszeletelve a finomra vágott hagymával megpirítom. Amikor elpárologtt a leve, megborsozzuk, hozzáöntöm a hal párolólevét, valamint a liszttel elkevert tejszínt.

Jól felforralom, azután a halszeletekre öntve tálalom, külön adok hozzá sós vízben főtt petrezselymes burgonyát.

Neked ajánljuk