Tengeri halfilé paprikás szószban

Tengeri halfilé paprikás szószban

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg fagyasztott halfilé
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • bors
  • majoránna
  • kömény
  • paprika
  • olívaolaj

A mártáshoz:

  • 1 hagyma
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 kk. piros arany
  • 1 ek. ketchup
  • 1 ek. liszt
  • őrölt paprika
  • bors
  • majoránna
  • 50 dkg kagylótészta
  • olaj
  • 15 dkg trappista sajt
  • ételízesítő

Elkészítés:

A halszeleteket fél napra sós, fokhagymás tejbe áztatom még jegesen.

1 nagy fej hagymából szaftot készítek, mintha pörköltet főznék, amiből leszűröm a hagymát, és félreteszem.

A levét besűrítem úgy, hogy belekeverem a tejfölt.

A halszeletek mindkét oldalát beszórom a fűszerekkel. Egy nagy lábasban kevés olívaolajban pirosra sütöm a halat, közben óvatosan forgatom, hogy szét ne essenek. Ha kész, egy tálra szedem.

A sütőtálban lévő olajba rakom a szaftból leszűrt hagymát, rámerem a kifőtt tésztát, majd jól összekeverem.

Tálaláskor a tésztára rakom a halszeleteket, meglocsolom a mártással, végül megszórom a reszelt sajttal.

Neked ajánljuk