Tenger gyümölcsei rizzsel

Tenger gyümölcsei rizzsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg mirelit tenger gyümölcsei
  • pár csepp olaj
  • 2 dl főzőkrém (jó minőségű főzőtejszín)
  • 15 dkg rizs
  • víz
  • 30 dkg mirelit tenger gyümölcsei
  • pár csepp olaj
  • 2 dl főzőkrém (jó minőségű főzőtejszín)
  • 15 dkg rizs
  • víz

Elkészítés:

Egy bevonatos serpenyőbe pár csepp olajat teszünk és enyhén felhevítjük. A felolvasztott és lecsöpögtetett tenger gyümölcseit a serpenyőbe tesszük és közepes lángon 8 -10 percig sütjük. Ezután sóval ízesítjük, majd hozzáöntjük a főzőkrémet és további 5 percig főzzük. Elkészítjük a rizst köretnek.

A rizst lemossuk, egy lábasba tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy az kb. 2 cm magasan ellepje. Sóval ízesítjük, majd felforraljuk és takaréklángon, többszöri kevergetés mellett készre főzzük.

A rizs akkor lesz jó, ha elfő a leve, a szemek puhák és „pergősek” lesznek. Tálaláskor a rizst kisebb szűrő (porcukor szóró) segítségével formázhatjuk, a tejszínes tenger gyümölcseit ezzel együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti