Tenger gyümölcsei

Tenger gyümölcsei
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg mirelit tenger gyümölcsei
  • pár csepp olaj
  • bors
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • 1 dl főző tejszín
  • 30 dkg kagylótészta
  • víz
  • a díszítéshez:
  • petrezselyemlevél
  • 30 dkg mirelit tenger gyümölcsei
  • pár csepp olaj
  • bors
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • 1 dl főző tejszín
  • 30 dkg kagylótészta
  • víz
  • petrezselyemlevél

Elkészítés:

Egy bevonatos serpenyőbe pár csepp olajat teszünk. A felolvasztott és lecsöpögtetett tenger gyümölcseit a serpenyőbe tesszük és közepes lángon 8 - 10 percig sütjük.

Ezután sóval, borssal és pár csepp citromlével ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt és további 5 percig főzzük.

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A tenger gyümölcseit a tésztával kínáljuk, petrezselyem levéllel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!