Temesvári sertéstokány

Temesvári sertéstokány
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 60 dkg sertéscomb
  • 30 dkg zöldbab
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál finomliszt
  • őrölt fekete bors

Elkészítés:

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk.

A szalonnát kiolvasztjuk, rátesszük a vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Belenyomjuk a fokhagymát, rászórjuk a köményt, egy-két percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és kb. 10 percig dinszteljük. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Kevés vizet aláöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a babot és rászórjuk a pirospaprikát. (Ha konzerv babunk van, azt csak akkor tegyük bele, ha a hús már puha.)

Ha a hús és a bab is megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Forrás után levehetjük a tűzről.

Párolt rizst, galuskát, vagy főtt tésztát adhatunk mellé köretnek.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!