Teljes kiőrlésű kenyér

Teljes kiőrlésű kenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 360 g teljes kiőrlésű liszt
  • 180 g finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 g friss élesztő
  • 350 ml langyos víz
  • 360 g teljes kiőrlésű liszt
  • 180 g finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 g friss élesztő
  • 350 ml langyos víz

Elkészítés:

A liszteket egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, olívaolajat és rámorzsoljuk az élesztő felét. A langyos vízbe belemorzsoljuk a maradék élesztőt és hagyjuk felfutni. Amikor felfutott az élesztő, beleöntjük a lisztes keverékbe és alaposan kidagasztjuk, összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta fóliával lefedett tálban egy meleg helyre félretesszük 40 percet kelni.

A kenyér sütőformát kiolajozzuk és kilisztezzük. Amikor a tésztánk megkelt egy lisztezett felületen pár percig enyhén átgyúrjuk, utána mehet bele a sütőformába és hagyjuk még 20 percig kelni.

A sütőt 230 fokra előmelegítjük.

Az idő leteltével a kenyér tetejét bevagdossuk és enyhén lespricceljük vízzel, ezután mehet is be a sütőbe. 30 percre alatt készre sütjük (de tűpróbával ellenőrizzük, hogy ténylegesen átsült-e.) Amikor kihűlt, szépen lehet szeletelni.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti