Teljes kiőrlésű kenyér

Teljes kiőrlésű kenyér
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 560 g liszt
  • 2 púpos kávéskanál só
  • 1 teáskanál édesitőszer (cukor)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 310 ml víz
  • 1 tasak száraz élesztő
  • 560 g liszt
  • 2 púpos kávéskanál só
  • 1 teáskanál édesitőszer (cukor)
  • 1 evőkanál étolaj
  • 310 ml víz
  • 1 tasak száraz élesztő

Elkészítés:

A vizet az élesztővel együtt meglangyosítjuk, az alapanyagokat mind összedolgozzuk, és kb. 5-7 percet dagasztjuk. Ezután 40 percig meleg helyen pihentetjük... Ezután újból átdagasztjuk (2-3 percig), utána szintén 40 percig pihentetjük.

Formázzuk, és egy előre kizsírozott-lisztezett tepsibe helyezzük és ismét hagyjuk kb. 40 percet pihenni. Ezután éles késsel bevágjuk és tetszőleges magokkal megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe (alsó felső sütési mód) tesszük és 40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Márton Gábor küldte be. Köszönjük!