Téli zöldségleves daragaluskával

Téli zöldségleves daragaluskával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg sárgarépa és fehérrépa
  • 5 dkg karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 5 dkg zeller
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 4 dkg libazsír
  • 6 dkg búzadara
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors

Elkészítés:

Felaprítjuk a zöldségeket és összezúzzuk a fokhagymát. Pár percig dinszteljük a borsót és a zöldségeket a felforrósított zsiradékon, majd felengedjük másfél liter vízzel és beletesszük a leveskockákat. Forraláskor megfűszerezzük és lassú tűzön főzzük tovább. A tojást egy tálban felverjük egy villával, hozzáadjuk a sót és a borsot, majd összekeverjük a búzadarával. Pár perc pihentetés után megmelegített kanál segítségével galuskákat szaggatunk a levesbe. Ezután még alacsony lángon főzzük 8 percig, majd megszórjuk petrezselyemmel.

Neked ajánljuk