Téli gyümölcstál, citrom, lime és őszibarack

Téli gyümölcstál, citrom, lime és őszibarack
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • a barackos töltelékhez:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 dkg Holland kakaópor
  • pár csepp rumaroma
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • a tésztagolyók kikapart belsejének a fele
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a citromos töltelékhez:
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál citromlekvár (ha nincs, jó a baracklekvár is)
  • a tésztagolyók kikapart belsejének másik fele
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • valamint:
  • kristálycukor a bevonáshoz
  • piros, sárga és zöld ételfesték
  • zöld fondant a levelekhez
  • 75 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tej
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1-2 dkg Holland kakaópor
  • pár csepp rumaroma
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • a tésztagolyók kikapart belsejének a fele
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2-3 evőkanál citromlekvár (ha nincs, jó a baracklekvár is)
  • a tésztagolyók kikapart belsejének másik fele
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • kristálycukor
  • piros, sárga és zöld ételfesték
  • zöld fondant

Elkészítés:

A hozzávalókból tésztát készítünk, majd 2 órát hűtőben pihentetjük. Egyforma pici golyókat formálunk belőle, kb. 2 dkg egy gombóc.

180 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt megsütjük. Még melegen óvatosan egy pici éles kés vagy kiskanál segítségével kiszedjük a közepét.

A tölteléknél a tészta kikapart belsejét kettéosztjuk. Az egyik citromos, a másik kakaós lesz. A kétfajta tölteléket külön-külön összedolgozzuk, a fél barackokat megtöltjük, összeragasztjuk, a barackokat kevés vízzel hígított piros ételfestékkel bekenjük, majd kristálycukorba hempergetjük.

A citromokat sárga, a zöld citromokat zöld hígított ételfestékkel bekenjük és szintén cukorba hempergetjük. Zöld fondantból leveleket formázunk és a gyümölcsökre tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Schwarcz Edit küldte be. Köszönjük!