Hozzávalók:
  • 4 db 7 dl-es üveghez:
  • 2 kg cékla
  • 1 szál torma
  • 5 dl 10%-os ecet
  • 6 ek. só
  • 6 ek. cukor
  • 1 tk. köménymag
  • 1 kk. szalicil
  • 2 kg cékla
  • 1 szál torma
  • 5 dl 10%-os ecet
  • 6 ek.
  • 6 ek. cukor
  • 1 tk. köménymag
  • 1 kk. szalicil

Téli céklasaláta

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Tisztítsd meg a céklát, öntsd fel vízzel, főzd szinte teljesen puhára másfél óra alatt, majd szűrd le.

Hámozd meg a céklát, szeleteld fel, tedd a már kimosott üvegekbe. Rakd a csíkokra vágott tormát a céklák közé.

Keverj el 2 liter vizet az ecettel, sóval, cukorral, köménymaggal, majd forrald össze. Miután langyosra hűlt, öntsd a céklára.

Szórd meg a tetejét szalicillal, majd jó szorosan zárd le.