Tekert kakaós kalács

Tekert kakaós kalács

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 9 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 1/2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejjel felfuttatom. A többi hozzávalóval jól összedolgozom. Háromszorosára kelesztem.

Ha megkelt, 4 részre vágom és cipót formálok belőle. 2 cipóba kakaópotr dolgozok bele.

A fehér tésztát kinyújtom, lekvárral vékonyan megkenem, majd ráteszem a kisodort kakaós lapot. Feltekerem, és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. A másik 2 cipóval is így járok el.

Még fél órát kelesztem, majd tojássárgájával lekenem és lassú tűzön megsütöm.

A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, a 1/2 dl tejet felmelegítek, a vaníliás cukrot belekeverem és a kalácsot meglocsolom vele.

Neked ajánljuk