Tejszínes zöldbabos raguleves

Tejszínes zöldbabos raguleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg sertéshús
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 25 dkg zöldbab
  • 2 l víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • só ízlés szerint
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 2 szál petrezselyem
  • 40 dkg sertéshús
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 30 dkg burgonya
  • 25 dkg zöldbab
  • 2 l víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 4 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál tárkony
  • 2 szál petrezselyem

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára vagy kisebb kockára vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, rátesszük a húst és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, és fedő alatt fél puhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket, a zöldbabot és az őrölt tárkonyt, felöntjük vízzel, és lassú forralással puhára főzzük.

Simára kikeverjük a tejszínt a liszttel, és folyamatosan keverve a leveshez adjuk.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti