Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (Milli)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • levesgyöngy

Elkészítés:

Gyorsan elkészülő, lelket és testet átmelegítő levesre vágysz? Akkor próbáld ki ezt!

A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra felvágjuk. Kb. 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller meg nem puhul.

Amikor a zeller megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár percre összeforraljuk az egészet.

Melegen, levesgyönggyel tálaljuk.

Hasonló receptek