Tejszínes zellerkrémleves

Tejszínes zellerkrémleves
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (Milli)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • ételízesítő (ízlés szerint)
  • levesgyöngy
  • 1 nagyobb zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 1 db leveskocka (tyúkhús)
  • 200 ml főzőtejszín (Milli)
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • levesgyöngy

Elkészítés:

Gyorsan elkészülő, lelket és testet átmelegítő levesre vágysz? Akkor próbáld ki ezt!

A zellert és a burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kockákra felvágjuk. Kb. 1,5 l vízzel felöntjük, majd sózzuk és beletesszük a leveskockát. Addig főzzük, míg a zeller meg nem puhul.

Amikor a zeller megpuhult, botmixerrel összeturmixoljuk, és hozzáöntjük a főzőtejszínt, majd ízlés szerint fűszerezzük az őrölt borssal és az ételízesítővel. Végül pár percre összeforraljuk az egészet.

Melegen, levesgyönggyel tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!