Tejszínes túrótorta rolád

Tejszínes túrótorta rolád

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

a piskótatésztához:

  • 3 db tojás
  • 3 kanál víz
  • 5 kanál liszt
  • 2 kanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor

a töltelékhez:

  • 1 db citrom
  • 25 dkg zsíros túró
  • 150 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • porcukor
  • fél csomag zselatin
  • fél üveg őszibarack konzerv

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból a szokásos módon sütőpapírral bélelt gáztepsiben vékony piskótatésztát készítünk, majd hűlni hagyjuk. Az alaposan megmosott citromot szárazra töröljük, a héját lereszeljük és a levét kifacsarjuk. A zselatint egy dl vízben felmelegítjük. A túrót, a cukrot, a citrom héját és levét összekeverjük, majd hozzáöntjük a zselatint, és azzal is jól elkeverjük. Ezután belekockázzuk az őszibarackot. A tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A piskótalapra kenjük, feltekerjük és a hűtőbe tesszük.

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk