Tejszínes-túrós szelet

Tejszínes-túrós szelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

A tetejére:

  • 4 dl tejszín
  • reszelt csoki

Elkészítés:

A 6 tojásból piskótát sütünk: kézi elektromos habverővel a 6 tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, a cukrot 2-3 részletben hozzáadva tovább verjük, majd a 6 tojássárgáját egyenként beleverjük. Utoljára a lisztet 2 részletben fakanál segítségével óvatosan beleforgatjuk. Az így kapott piskótatésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 190 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. A túrókrémhez a margarint habosra verjük a 2 evőkanál cukorral, az egész tojásokkal, a vaníliás cukorral és a citrom héjával, majd belekeverjük a túrót. A túrókrémet rákenjük a piskótára, majd a tejszínt kevés cukorral kemény habbá felverve a túrókrémre kenjük.

Neked ajánljuk