Tejszínes-túrós pite

Tejszínes-túrós pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 7 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj

A töltelékhez:

  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl tejszínhab
  • 4 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőtálba szitáljuk. A többi alapanyagot sorban hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk.

A töltelékhez a tojássárgáját, a cukor 2/3 részét, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat habosra keverjük. Lassan a túrót és a tejszínhabot sorban hozzákeverjük. A tojásfehérjét habosra verjük, és a maradék cukrot lassan hozzákeverjük. Ezután a tojáshabot elővigyázatosan a túrós masszába forgatjuk.

A tészta felét kinyújtjuk. A maradék tésztát egy kivajazott tepsibe nyújtjuk. A tölteléket rákenjük, majd a tetejére tesszük a másik tésztalapot. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, megkenjük vele a sütemény tetejét.

Előmelegített sütőben 160-180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Neked ajánljuk