Tejszínes túrórolád

Tejszínes túrórolád
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótatésztához:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • sütőpapír
  • 1 db citrom
  • 25 dkg zsíros túró
  • 150 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • porcukor
  • fél csomag zselatin
  • fél üveg őszibarack konzerv
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál víz
  • 5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg cukor
  • sütőpapír
  • 1 db citrom
  • 25 dkg zsíros túró
  • 150 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • porcukor
  • fél csomag zselatin
  • fél üveg őszibarack konzerv

Elkészítés:

A piskóta hozzávalóit a szokásos módon összekeverjük, és egy gáztepsi nagyságú vékony , piskótát sütünk belőle (a tepsit vajjal kikenve, liszttel meghintve vagy sütőpapírral bélelve) 181 fokra előmelegített sütőben.

A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük.

Összekeverjük a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét, majd ráöntjük a zselatint, és azzal is alaposan elkeverjük. Ezután belekockázzuk az őszibarackot. A tejszínből kemény habot verünk.

Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot és a piskótalapra kenjük. Óvatosan, hogy a piskóta el ne törjön, feltekerjük és a hűtőbe tesszük.
Ha alaposan lehűlt, éles késsel felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!