Tejszínes-tormás lapockával töltött rántott sertésláb

Tejszínes-tormás lapockával töltött rántott sertésláb

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Hozzávalók:

  • 4 szép sertésláb (körömmel együtt)
  • 30 dkg darált sertéslapocka
  • 1 evőkanál tejszínes torma
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál egész bors
  • 4-5 babérlevél
  • 1 fej fokhagyma

A panírozáshoz:

  • tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj és zsír keveréke

Elkészítés:

A sertéslábakat a hagyományos módon (egész bors, babérlevél, só, fokhagyma, vöröshagyma) puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tölteléket: a darált lapockához hozzáadunk egy kis fej reszelt vöröshagymát, egy jó evkanál. tejszínes tormát (de ezt lehet ízlés szerint is adagolni), egy kis csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sót és borsot, majd állni hagyjuk, hogy az ízek kissé összeérjenek (kb. 1 óra).

Ha megfőtt a köröm/láb, óvatosan kicsontozzuk, hogy egyben maradjon, és még langyosan beletöltjük az előzőleg elkészített tölteléket (így szépen formára tud szilárdulni).

Végül bepanírozzuk, és forró olaj-zsír keverékében megsütjük.

Picit lehet könnyíteni a nehéz étele, ha kapros-joghurtos uborkasalátával tálaljuk.

A receptet Gyüréné Fekécs Icus küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk