Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves

Tejszínes tárkonyos csirkeragu leves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg mirelit vegyes zöldség
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • tárkony
  • 3 db leveskocka (erőleves)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél db citrom (leve)
  • 2 db csirkemellfilé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg mirelit vegyes zöldség
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
  • tárkony
  • 3 db leveskocka (erőleves)
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • fél db citrom (leve)

Elkészítés:

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk. Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat, és megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a mirelit zöldség keveréket és 10 percig dinszteljük. Sóval, borssal, tárkonnyal és az aprított fokhagymával fűszerezzük, azután felöntjük annyi vízzel (kb. 2 liter), amennyi levest szeretnénk készíteni.

Beletesszük a leveskockákat és felforraljuk. Addig főzzük, amíg minden alapanyag megpuhul (kb. 10 perc).

Egy kis tálba öntjük a tejszínt, beleszórjuk a lisztet és elkeverjük. Rámerünk 3-4 merőkanál forró levest, simára keverjük, majd a forrásban lévő leveshez adjuk. Forralunk rajta egyet, végül hozzáadjuk az apróra vágott friss petrezselymet és a frissen facsart citromlevet (ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, amit tálaláskor ízlés szerint pótolhatunk).

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti