Tejszínes sárgarépa-krémleves

Tejszínes sárgarépa-krémleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg burgonya
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 dl zöldségleves alaplé
  • 2 dl tejszín
  • felaprított petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A burgonyát és a sárgarépát meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk.

A hagymát apróra vágjuk, majd forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a répát és a burgonyát, majd együtt dinszteljük. Amikor kissé megpuhultak, felengedjük a levessel, és 15 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Amikor kész, mixerrel összeturmixoljuk, ismét felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, borsozzuk és gazdagítjuk a tejszínnel.

Neked ajánljuk