Tejszínes róka-és csiperkegomba

Tejszínes róka-és csiperkegomba

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér csiperkegomba
  • 30 dkg rókagomba
  • 3 db csemege uborka
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl zöldségleves
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 csapott teáskanál kukoricakeményítő
  • tengeri só
  • őrölt bors

Elkészítés:

Felkockázzuk a hagymát és felaprítjuk a rókagombát. Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd először a rókagombát, ezt követően pedig a csiperkét is hozzátesszük, együtt megpirítjuk őket. Felöntjük borral és zöldséglevessel.

10 perc főzés után sóval, borssal fűszerezzük. Besűrítjük a mustáros tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a csemege uborkát.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk