Tejszínes póréhagymakrémleves

Tejszínes póréhagymakrémleves
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 húsleveskocka
  • csipet bors
  • levesgyöngy
  • 2 db póréhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 db húsleveskocka
  • csipet bors
  • levesgyöngy

Elkészítés:

A póréhagymát megpucoljuk, karikára vágjuk. Kevés zöld részt is vágunk hozzá. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a pórét és kevergetve megfonnyasztjuk. Beledobjuk az összezúzott fokhagymát és egy-két percig tovább fonnyasztjuk. Ezután felengedjük másfél liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a megpucolt, kockára vágott burgonyát és kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ha krumpli puha, az edényt a tűzről lehúzzuk és botmixerre pépesítjük. Újra visszatesszük a tűzhelyre, ismét felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt és simára keverjük. Megvárjuk, amíg rottyan néhányat.

(Ha sűríteni szeretnéd, egy evőkanál lisztet is keverhetsz a tejszínhez.)

Megjegyzés:

A receptet Buzási Erzsébet küldte be. Köszönjük!