Tejszínes őszibarackleves vegyes gyümölccsel

Tejszínes őszibarackleves vegyes gyümölccsel
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg őszibarack összevágva
  • fél citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • fél csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (Gála)
  • 2 dl tej
  • levesbetétnek:
  • bogyós gyümölcsök –
  • őszi és sárgabarack ízlés szerint
  • 1 kg őszibarack összevágva
  • fél citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • fél csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor (Gála)
  • 2 dl tej
  • őszi és sárgabarack
  • bogyós gyümölcsök

Elkészítés:

A meghámozott kimagozott barackot összeturmixoljuk a cukorral és pár csepp citromlével (hogy ne barnuljon meg). Használhatunk botmixert vagy turmixgépet is ehhez a művelethez.

Hozzáadjuk a tejet és a pudingport, amivel csomómentesre keverjük. Végül a tejszínnel lazítunk, krémesítünk rajta. Ízlés szerint adhatunk még hozzá reszelt citromhéjat és vaníliát is.

Beletesszük az ízlés szerinti gyümölcsöket és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük. (Nyugodtan használhatunk mirelit bogyós gyümölcsöket is.) Tálaláskor ízlés szerint tejszínhabot és gyümölcsöket tehetünk a tetejére.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti