Tejszínes-mustáros karaj sajttal, sonkával töltve

Tejszínes-mustáros karaj sajttal, sonkával töltve

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4-6 szelet karaj
  • 25 dkg sajt (trappista vagy füstölt)
  • 4-6 szelet sonka
  • 500 ml főzőtejszín (10-15%-os)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • mustár
  • 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

Először a kicsit kiklopfolt, sózott, borsozott szeletekre tesszük a sonkát és kevés sajtot, feltekerjük és forró serpenyőben kevés olajon át pirítjuk, hogy pörzsanyag keletkezzen és a rostokat ezzel le is zárjuk. (Nem tűzzük össze semmivel, hajtással lefelé tesszük be a serpenyőbe egymás után, és átforgatjuk.)

Ha kész, kiszedjük őket és a keletkezett szafttal folytatjuk. Főzőtejszín, mustár, petrezselyem, fokhagyma minden mehet bele ízlés szerint (van, aki mustárosabban vagy fokhagymásabban szereti, érdemes kóstolatni).

A húsroládokat jénaiba fektetjük, nyakonöntjük sajtszósszal, majd megszórjuk a tetejét a maradék sajttal és mehet is be az előmelegített sütőbe.

Garantáltan szaftos, omlós lesz, és nem szárad ki. (Ennyire omlós karajt még nem ettünk, kívül szép sültes belül szaftos puha.) Köretnek párolt rizst vagy burgonyát – sütve vagy pürének – adunk hozzá.

Neked ajánljuk