Tejszínes mustáros csirkecomb

Tejszínes mustáros csirkecomb
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db csirke felső-comb kicsontozva
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika
  • kb. 3 dl víz
  • 4 db csirke felső-comb kicsontozva
  • 2 evőkanál zsír
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál mustár
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet őrölt köménymag
  • 1 púpos teáskanál pirospaprika
  • 3 dl víz

Elkészítés:

A csirkecombokat kb. fél órára vízbe áztatjuk. Ha letelt a fél óra, kicsontozzuk. (A csontokat lefagyasztjuk, jó lesz húslevesbe, vagy zöldborsólevesbe, karfiollevesbe, stb.)

A csirkecombok mindkét oldalát besózzuk. A zsírt 1 nagyobb lábosba rakjuk, és közepes fokozaton megolvasztjuk. Ha megolvadt, akkor rárakjuk a csirkehúsokat. Mindkét oldalát megpirítjuk kb. 6-8 perc alatt. Ezután a mustárt rákanalazzuk a húsokra, majd a vöröshagymát felkarikázzuk, és azt is rárakjuk a húsokra. Öntünk rá kb. 3 dl vizet. 5-6 percenként villával átfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldala jól megsüljön. Kb. 20 perc múlva meg is puhultak a húsok.

Közben 1 doboz főzőtejszínt beleöntünk egy kb. fél literes kerek műanyag dobozba, vagy nagyobb bögrébe, majd rászórjuk a lisztet, a pirospaprikát, és villával jól összekeverjük.

Ha megpuhultak a húsok (villát beleszúrva leteszteljük), ráöntjük a főzőtejszínes masszát ráöntjük a húsokra. Még kb. 8-10 percig forraljuk, először nagylángon pár percig, majd ha felforrt, akkor szintén közepes fokozatra rakjuk. Közben kevergetjük, és párszor a húst átforgatjuk, hogy az egész szaft jól megfőjön.
Én tésztát szoktam főzni hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti