Tejszínes-mozzarellás pulykatekercs

Tejszínes-mozzarellás pulykatekercs
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 20-25 dkg vékony szeletekre vágott húsos bacon
  • pulykasült fűszerkeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • A körethez:
  • rizs
  • gomba
  • borsó
  • petrezselyem
  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 20-25 dkg húsos bacon
  • pulykasült fűszerkeverék
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • rizs
  • gomba
  • borsó
  • petrezselyem

Elkészítés:

A pulykamellet rostjaira merőlegesen negyed tenyérnyi szeletekre vágom. Ezután kiklopfolom, enyhén megsózom és egy kevés pulykasült fűszerkeverékkel is meghintem.

A sajtot lecsöpögtetem, kis hasábokra vágom, és a hússzeletekbe göngyölöm. Mindegyiket 1-1 szelet szalonnával körbetekerem.

Szorosan egy kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba rakom. A tejszínt ráöntöm, ügyelve, hogy mindenhová jusson. A hagymát megtisztítom, félkarikára vágom, enyhén megsózom, szétszedem, és a pecsenye tetejére szórom. Majd alufóliával vagy fedővel letakarom.

Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütöm. A sütés végefelé a fóliát vagy a fedőt leveszem, és megpirítom a húsokat.

Párolt rizzsel tálalom, amibe kerülhet borsó, gomba, apróra vágott sonka, zöldpetrezselyem, hogy egy kissé izgalmasabb legyen az íze!

Megjegyzés:

A receptet Györe Istvánné küldte. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti