Tejszínes mini epertorta

Tejszínes mini epertorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tejszín
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag hidegen kötő vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál eperdzsem
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tejszín
  • 30 dkg eper
  • 1 csomag hidegen kötő vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet
  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál eperdzsem

Elkészítés:

A tojásokat szét választjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a cukor felével, és a vaníliás cukorral.

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, ha kezd fehéredni, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojássárgájás keverékhez adjuk a lisztet és 3 kanál tojásfehérje habot, alaposan elkeverjük, majd a többi habot apránként hozzáadva, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük, fellazítjuk a tésztát.

A sütött 180 fokra előmelegítjük. A kész piskóta tésztát beleöntjük egy kikent sütőpapírral kibélelt 18 cm-es tortaformába, elsimítjuk és betoljuk a sütőbe 20-25 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy biztosan át sült-e.

Amíg sül a tortánk, elkészítjük a tölteléket. A pudingport kikavarjuk a hideg tejjel, a tejszínt kemény habbá verjük. A pudingba 4 evőkanál tejszínhabot teszünk, hogy fellazítsuk a pudingot.

A megsült, rácson kihűlt tortát három részre vágjuk, majd az első lapot megkenjük eper dzsemmel, ráhalmozzuk a vaníliás krém felét, elsimítjuk, majd kirakjuk a tetejét friss eperszeletekkel. Erre jön a következő lap, ismét dzsem, krém és eper.
Végül befedjük a harmadik tortalappal, és tejszínhabbal lekenjük.

A maradék tejszínhabot habzsákba szedjük, és kis habrózsákkal díszítjük a tortát. A rózsák közepébe eperszeleteket teszünk, majd a tortát kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!