Tejszínes meggyjoghurtos torta

Tejszínes meggyjoghurtos torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 24 cm-es formához
  • a tészta alaphoz:
  • 2×2 db tojás
  • 2×2 evőkanál porcukor
  • 2×2 evőkanál liszt
  • 2×1 evőkanál kakaópor
  • 2×1 teáskanál sütőpor
  • 2×1 evőkanál étolaj
  • a krémhez:
  • 2 csomag epres pudingpor (főzős)
  • 2 ,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 350 g meggyes joghurt
  • 3,5 dl habtejszín
  • 10 gramm zselatin
  • 20 dkg magozott meggy
  • a tetejére:
  • meggyszemek
  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • 1,5 dl habtejszín
  • 24 cm-es formához
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 csomag epres pudingpor (főzős)
  • 2 ,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4 evőkanál cukor
  • 350 g meggyes joghurt
  • 3,5 dl habtejszín
  • 10 gramm zselatin
  • 20 dkg magozott meggy
  • meggyszemek
  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés:

Két piskótalapot csinálunk: a tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk az étolajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet is.

A 24 cm-es kapcsos forma aljára sütőpapírt vágunk. Az egyik adagot beletesszük, majd 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A másik lapnál is így járunk el. (Egyben is süthető, ez esetben kettévágjuk.)

A krémhez a magozott meggyet a meggylével, cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük, majd hozzáöntjük és sűrűre felfőzzük.

A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd a joghurtokat is hozzákeverjük. A még meleg krémhez a zselatint is hozzákeverjük. Kézi elektromos habverővel jól összekeverjük és kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a meggyes krémbe dolgozzuk.

A kapcsos forma aljába tesszük az egyik kakaós lapot, ráöntjük a krémet, egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle. Rátesszük a krémre a 2. lapot, bevonjuk egy kis krémmel, kirakjuk meggyszemekkel.

A tortazselét a csomagolás hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük. 1-2 órát a hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel körbevágjuk, és levesszük róla a tortakarikát. Tálcára tesszük és a tejszínhabbal díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!