Tejszínes-meggyes joghurtos torta

Tejszínes-meggyes joghurtos torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához (24 cm-es):
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 csomag epres pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 350 g meggyes joghurt
  • 3,5 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 20-25 dkg magozott meggy
  • a tetejére:
  • 1 csomag tortazselé (piros)
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csomag epres pudingpor (főzős)
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4-5 evőkanál cukor
  • 350 g meggyes joghurt
  • 3,5 dl habtejszín
  • 10 g zselatin
  • 20-25 dkg magozott meggy
  • 1 csomag tortazselé (piros)

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral elkevert kakaóporos lisztet. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Kihűtjük, majd ketté vágjuk.

A krémhez a magozott meggyet a meggylével és a cukorral pár percig főzzük. A tejjel simára kevert pudingport hozzákeverjük és besűrítjük. A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, és hozzákeverjük a zselatint. Kézi elektromos habverővel simára keverjük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verve a hideg püréhez adjuk.

A kapcsos forma aljába tesszük az egyik lapot és ráöntjük a krém felét. A másik lappal befedjük, azt befedjük krémmel (hagyjunk keveset az oldalára). Tortazselével leöntjük és hHűtőbe tesszük.

Pár óra múlva (vagy másnap) vízbe mártott késsel körbe vágjuk és levesszük róla a karikát. Tálcára téve az oldalát bekenjük a maradék krémmel, majd tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti