Tejszínes mascarpone pohárkrém meggyöntettel

Tejszínes mascarpone pohárkrém meggyöntettel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 dkg mascarpone
  • 2 dl cukrásztejszín
  • 2 db vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 40 dkg magozott meggy
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 darab egész fahéj
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál balzsamecet

Elkészítés:

A magozott meggyet, a barna cukorral, a szegfűszeggel, fahéjakkal és a balzsamecettel, kevés vízzel feltesszük főni. Rövid ideig főzzük, majd aprítóba tesszük, pürésítjük, felhasználásig hűtőbe tesszük.

A mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejszínt felverjük és a mascarponéba keverjük, lazítjuk vele – így finom krémes állagú lesz a krémünk.

Előkészítünk 4 db poharat és elkezdjük rétegezni: a pohár aljára tejszínes mascarpone krémet teszünk, majd a meggyöntet következik – addig végezzük a rétegezést, amíg van krémünk és meggyöntetünk.

Ha elkészült a pohárkrém, legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek, és jó hideg legyen.

Hasonló receptek